Gala för forskningen kring nervsjukdomen ALS

Annons från BLT idag:

Zlatan och Zetterberg ska dra pengar till deras gala


På några månader har pengarna strömmat in till gymnasietjejernas projekt, en gala för forskningen kring nervsjukdomen ALS på Stadsteatern i Karlshamn.
Nu har de fått in 90 000 kronor och hoppas på mer.
Autografer av kända idrottsmän ska locka nya sponsorer.



Dyrbara autografer. Zlatan Ibrahimovic och Henrik Zetterbergs autografer hoppas ALS-projektgruppen, Sofie Hansson, Kajsa Strömgren, Emelie Svensson, Elin Jönsson och Sara Fagberg, ska ge dem ytterligare pengar för forskning kring nervsjukdomen ALS.
BLT den 18 november.

- Det har gått så bra och vi har haft så roligt, säger Sara Fagberg.
Hennes pappa gick bort i sjukdomen ALS i slutet av oktober i fjol efter att ha varit drabbad av sjukdomen i omkring tre års tid.
Det var pappans sjukdom som fick Sara att, tillsammans med fyra kamrater på Väggaskolans idrottsprogram, dra igång ett projekt för att kunna belysa nervsjukdomen. Den kommande galan ska på ett positivt sätt kunna visa vad ALS är och på kuppen ge pengar till en angelägen forskning.
Sedan BLT träffade tjejerna i projektgruppen senast har de lyckats få in 90 000 kronor i bidrag av företag och privatpersoner. Dessutom har de lyckats få mängder av affärer att bidra med varor på olika sätt.
- Det har stärkt oss i arbetet med projektet, säger Kajsa Strömgren.
För att dra in ännu mer pengar tänker de få folk att lägga bud på två matchtröjor med autografer av fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic, som spelar i ialienska laget Inter och ishockeyspelaren Henrik Zetterberg, i NHL-klubben Detroit Red Wings.
Via auktionssidan Tradera tänker gruppen hålla auktion på sina dyrgripar till tröjor.
Tröjorna har för övrigt Olle Lidesjö, försäljningschef på Abu Garcia, skänkt dem. Abu har även gett ALS-projektet en fiskeweekend i Abu-stugan i Mörrumsån för fyra personer. Värdet på den uppgår till minst 10 000 kronor och tjejerna har en speciell mobil för att ta emot bud på denna fiskeweekend (0733-71 63 76).
Conny Nilsson, evenemangsansvarig på Karlshamns kommun, bidrar med en tröja där hela svenska handbollslandslaget skrivit autografer och den blir högsta vinsten i det lotteri som anordnas under galakvällen.
Den 18 mars har artisten Jonas Gardell sagt att han kan medverka på ALS-galan i Karlshamn och han blir det stora dragplåstret. Nöjeskompaniet medverkar också tillsammans med sångerskan Nicole Sabouné, från Sölvesborg och en lokal dansgrupp (Amanda Ahltén, Elin Karlsson, Linn Hansson och Kristina Persson). Nu väntar biljettsläpp den 31 januari.
Fotnot: ALS-gruppen har ett speciellt bankgironummer, 345-9005, för dem som vill skänka pengar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0